محل تبلیغات

هشدار در مورد مصرف آنتی بیوتیک غیر مجاز در طیور

تاریخ ثبت
چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۱

هشدار درباره مصرف قاچاق کلرامفنیکل در طیور

حکیم مهر- روزنامه شرق نوشت، چهارشنبه 10خرداد 1391 

 آنچه امروز بیش از هرچیزی افکار عمومی را نگران می‌کند، استفاده دامداران از آنتی‌بیوتیک‌های مجاز است و مردم هنوز از استفاده ی آنتی‌بیوتیک‌های غیرمجاز توسط برخی دامداری‌ها خبر ندارند

استفاده برخی از دامداران و مرغداران از آنتی بیوتیک غیر مجاز مانند «کلرا‌مفنیکل» و باقی ماندن آن در گوشت مصرفی به از کار افتادن مغز استخوان، کم‌خونی شدید و در مواردی به سرطان‌خون در مصرف کننده منجر می‌شود. «آراسب دباغ‌مقدم»، کارشناس صنایع غذایی می‌گوید: «این دارو در مراکز رسمی به فروش نمی‌رسد اما قاچاق آن را می‌توان به راحتی در مراکز غیررسمی به دست آورد.» البته به گفته او، در کنار «کلرامفنیکل»غیرمجاز، استفاده از آنتی بیوتیک‌های مجاز که باعث بی‌اثر ماندن آنتی بیوتیک در درمان بیماران می‌شود، همچنان سلامت جامعه را تهدید می‌کند
مسئله‌ای که در میان تکذیب و تأیید مسئولان همچنان اذهان عمومی را به خود مشغول داشته است. او درباره «کلرامفنیکل» می‌گوید: «تحقیقات نشان می‌دهد که این دارو بیشتر در مرغداری‌ها استفاده می‌شود.» این در حالی است که آنچه امروز بیش از هرچیزی افکارعمومی را نگران می‌کند، استفاده دامداران از آنتی بیوتیک‌های مجاز است و مردم هنوز از استفاده ی آنتی بیوتیک‌های غیرمجاز توسط برخی خبر ندارند. هرچند به تازگی «بهروز جنت» معاون سازمان غذا و داروی ‌وزارت‌ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور استفاده از آنتی بیوتیک‌ها در صنایع گوشت را درحد مجاز دانسته؛ البته او حد مجاز آن را مشخص نکرده است
البته جنت، زمانی هم که درباره استفاده از وایتکس در شیرها از سوی برخی از کارخانه‌داران سخن به میان آمد، نخستین کسی بود که درست در روز انتشارخبر، وجود وایتکس در شیر را تکذیب کرد. اما به فاصله یک روز بعد اعلام کرد که برخی از کارخانه داران از وایتکس استفاده می‌کنند، نه همه! این در حالی است که هنوز موضوع استفاده از آنتی بیوتیک‌های غیرمجاز و بسیار خطرناک به جامعه کشیده نشده، بلکه آنچه اقشار عمومی جامعه را حساس کرده، مقاومت ایجاده شده در برابر آنتی بیوتیک‌ها در بدن مصرف کنندگان فرآورده‌های گوشتی و لبنی است. به گفته دباغ مقدم، آنتی بیوتیک‌های مجاز که باعث ایجاد مقاومت در بدن انسان و بی‌اثر ماندن داروهای آنتی بیوتیکی برای درمان عفونت‌ها می‌شود، در دام و فرآوردهای دامی مثل شیر یا تخم‌مرغ هم تأثیر می‌گذارد. او این مسئله را درباره برخی عسل‌های تولیدی هم محرز می‌داند و می‌گوید: برخی از زنبورداران آنتی بیوتیک را در کندوی زنبور می‌ریزند که با استفاده زنبورها وارد عسل می‌شود
دباغ‌مقدم یکی از راه‌‌حل‌های اساسی برای این معضل خطرناک را رعایت مدت‌ممنوعیت مصرف از سوی صاحبان دام و طیور می‌داند. او می‌گوید: «هر دارویی یک مدت ممنوعیت مصرف دارد. بنابراین صاحبان دام و طیور باید بین زمان ذبح حیوان و استفاده از دارو یک فاصله استاندارد را رعایت کنند تا بقایای آنتی بیوتیک از بدن حیوان پاک شود. متاسفانه این مسئله از سوی برخی رعایت نمی‌شود. بنابراین باقی مانده آنتی بیوتیک‌ها وارد فرآورده‌ها می‌شود و سلامت مصرف کننده را به خطر می‌اندازد.» دباغ علت استفاده از آنتی بیوتیک‌ها توسط صاحبان صنایع دام و طیور را به دلیل عدم مدیریت بهداشت پرورش دام می‌داند و می گوید: مثلاً پزشکانی که به وضعیت استریل محل کار خود مطمئن نیستند تا قبل از اینکه به اتاق عمل بروند به بیمار خود آنتی‌بیوتیک تجویزمی‌کنند تا عفونت محیط وارد بدن او نشود. برخی از صاحبان صنایع هم تا لحظه کشتار دام و طیور به حیوان آنتی‌بیوتیک می‌دهند تا مبادا حیوان در محیط آلوده بیمار شود و بمیرد

هورمون به مرغ‌ها داده نمی‌شود!
هرچند استفاده از آنتی بیوتیک‌ها مسئله‌ای است که سال‌هاست سلامت کشور را اذیت می‌کند اما به نظر می‌رسد که عموم جامعه بیش از هرچیزی نگران هورمون‌های تزریقی به مرغ‌ها در مرغداری هستند. دباغ مقدم استفاده از هورمون‌ها در مرغداری را یک شایعه بزرگ می‌داند و می‌گوید: «بسیاری به تصور اینکه مرغ خیلی سریع به رشد می‌رسد، فکر می‌کنند رشد مرغ براثر هورمونی است که توسط سرمایه‌گذاران و صاحبان کار به آنها تزریق می‌شود در حالی که هورمون آنقدر گران است که برای مرغداری‌ها اصلاً به صرفه نیست تا از آن استفاده کنند.» او دلیل افزایش سریع وزن مرغ را اصلاح نژاد، استفاده از نورغیرطبیعی و مسائل دیگر می‌داند که باعث می‌شود تا مرغ خیلی سریع به وزن مطلوب جهت فروش برسد. البته او استفاده از هورمون در دامداری‌ها را رد نمی‌کند و می‌گوید:  در دامداری‌ها هورمون استفاده می‌شود و این هورمون علاوه بر گوشت‌های مصرفی، از طریق فرآورده‌هایی چون شیر و لبنیات هم وارد بدن مصرف کننده می‌شود
در کتب چاپی مجموعه پیک شفا و کلاس‌های آموزشی چندین سال است که از روش مرغداری‌ها در تولید مرغ و تخم‌مرغ انتقاد می‌شود و متذکر می‌شود از طریق روش‌های پیشرفته طب سنتی ایران-اسلامی می‌توان طیور را به گونه‌ای واکسینه کرد که در صورتی که حتی محیط آلوده باشد بدن طیور بستر پذیرش آلودگی را نداشته باشند؛ به طور کلی حتی اگر هیچگونه مواد شیمیائی و هورمونی در غذای مرغ و در واکسیناسیون‌ها وارد بدن مرغ نشود، رشد سریع بافت‌های بدن مرغ از دیدگاه طب سنتی مورد تأیید نمی‌باشد. بدن کودکان و نوجوانان ما هنگامی که با این گوشت‌های سست که در زمان کوتاه رشد یافته، تغذیه شود نسبت به بیماری‌های خطرناک از جمله سرطان‌ها ضعیف می‌شود. معمولاً سیستم ایمنی بدن افرادی که از فرآورده‌های غذایی صنعتی استفاده می‌کنند بسیار ضعیف‌تر از افرادی است که از فرآورده‌های گوشتی طبیعی مانند: مرغ و خروس بومی، گوشت گوسفند چریده در چراگاه، روغن حیوانی و امثال آن مصرف کرده‌اند. چون قوام فرآورده‌های پروتئینی طبیعی بدن انسان را محکم و استوار پرورش می‌دهد و غذاهای سست و سریع‌الرشد بالعکس و سرطان‌ها و بیماری‌های خطرناک خود ایمنی در بافت‌های سست به راحتی نفوذ می‌کنند


مصرف انواع روغن‌های جامد و مایع، فست فودها، غذاها و آبمیوه‌های بسته‌بندی، مرغ و ماهی‌های پرورشی، نان‌های فانتزی و بدون سبوس، شیر و لبنیات پاستوریزه و هموژنیزه، گوشت‌های منجمد وارداتی و ده‌ها مورد دیگر با توجه به مصرف بالای آن در جامعه کنونی در مستعد شدن بدن انسان خصوصاً کودکان و نوجوانان عزیزمان به بیماری‌های صعب‌العلاج و خطرناک نقش اساسی دارد

 

منبع خبر
روابط عمومی موسسه پژوهشی طب ایرانی و سنتی پیک شفای اصفهان
نظــــرات
نام

ایمیل   (نمایش داده نخواهد شد)
نظر