مصرف آنتی بیوتیک و افزایش خطر دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 رایجترین شکل این بیماری است که با 90 تا 95 درصد از موارد بیماری را در بر میگیرد.
این بیماری زمانی رخ میدهد که بدن نتواند از هورمون انسولین به درستی استفاده کند که این موضوع باعث غیرطبیعی شدن میزان قند خون میشود.
مطابق بررسیهای صورت گرفتۀ اخیر، هر چه آنتیبیوتیکهای بیشتری در سال برای افراد تجویز شود، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش مییابد.
محققان مشخص کردند: تعداد بیشتر تجویز آنتیبیوتیک در میان افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است. یعنی 8/. درصد در سال در مقایسه با 5/. درصد در سال برای کسانی که مبتلا به دیابت نوع 2 نبودند و با ارزیابی آنها، دریافتند افرادی که در نسخههایشان آنتیبیوتیکهای بیشتری داشتند در معرض خطر بیشتر ابتلا به دیابت نوع 2 بودند.
در حالی که تعداد آنتیبیوتیکها با افزایش خطر دیابت نوع 2 ارتباط داشت، قویترین ارتباط به آنتیبیوتیکهایی که وسیعالطیف نیستند مربوط میشود. مانند آنتیبیوتیکهایی که علیه باکتریهای خاصی مؤثرند مانند پنی سیلین v.
بررسیهای پیشین دریافته بود که مصرف آنتیبیوتیک میتواند باکتریهای دستگاه گوارش انسان را تغییر دهد و این موضوع در میان کودکانی که چندین آنتیبیوتیک مصرف مینمودند، صدق میکرد و ارزیابی اخیر نشان داد که تغییرات در باکتریهای دستگاه گوارش(Microbiota) میتواند به کاهش توانایی متابولیزه کردن قند بیانجامد(یعنی یکی از مشخصات اصلی دیابت نوع 2).
باید توجه داشت که :
« دیابت یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی مراقبتهای بهداشتی درمانی مدرن است که بروز آن به شکل جهانی در حال افزایش است ».
بررسیهای بیشتر روی اثرات دراز مدت مصرف آنتیبیوتیکها بر متابولیسم قند و ترکیب باکتریهای دستگاه گوارش، میتواند پاسخهای ارزشمندی را در مورد اینکه چگونه باید به این بحران سلامت عمومی رسیدگی شود، آشکار سازد. تغییر الگوهای مصرف آنتیبیوتیک میتواند فرصتی را برای جلوگیری از تکوین یا تشخیص زود هنگام بیماری ارائه نماید.