محل تبلیغات

دانشنــامه پیک شفا

تغذیه در طب سنتی

مزاج گرم و خشک؛ مزاج ویژه ماه مبارک است که بهتر است کیفیات آن را بهتر بشناسیم تا بهتر بتوانیم در این ماه پر برکت از آن استفاده کنیم.
ماه مبارک رمضان برای اکثریت افرادی که دارای مزاج رطوبی چه سرد و چه گرم هستند فوائد بی‌شماری خواهد داشت؛ اما برای صاحبان مزاج گرم و خشک و سرد و خشک تا حدودی که خارج از اعتدال نباشد فائده‌ مند است و اگر از اعتدال خارج گردد زیان‌هایی را ببار می‌آورد.
به همین دلیل است که توصیه‌های پیامبر اکرم«ص» که واضع و مخترع روزه‌داری با تکیه بر فرامین وحی است و سایر ائمه معصومین(س) و بعد از آنان دانشمندان و فقهای دین وارد عمل شده و به امت مسلمان می‌آموزند که چگونه در ماه مبارک رمضان رفتار کنند که نه تنها زیانی متوجه روزه داران نشود بلکه بهترین استفاده را نیز از آن ببرند.
سرکه به فرمایش رسول اکرم«ص» خوب خورشتی است
مزاج انار تا آخر دوم سرد و تر است و با قوت قابضه، شیرین آن سرد مایل به اعتدال و در اول تر و با قوت قابض می‏باشد.
توصیه های غذایی براساس آیات و روایات:
از مصرف غذاهای ناسازگار با هم خوداری کنید. آن ها را به خاطر بسپارید:
میزان مصرف چربی ها و روغن ها منوط به میزان تحرک جسمی و عضلانی می باشد. در زمان ما روغن ها بوسیله تجهیزات و تکنولوژی پیشرفته صنعتی تولید می شود. مصرف روغن های مایع و جامد برای همه و در هر سنی زیان بار است. فرآیند شیمیای کاشت و تولید و گرفتن روغن از دانه های گیاهی این گونه روغن ها را برای بدن انسان بسیار مضر و زیان بار ساخته است
نان بویژه نان گندم از با ارزش ترین مواد غذایی است که خداوند برای بندگان خود از سر رحمت خلق کرده است. نان اگر بطور طبیعی و بدون حذف سبوس مورد استفاده قرار گیرد در طول عمر تأثیر بسزایی دارد. هرگز برنج را بدون سبوس میل نکنند. به ازای هر نفر یک قاشق چایخوری پودر سبوس در برنج بریزند و به صورت کته(دم پخت)کند و میل نمایند
یکی از زمینه های ایجاد بیماری های آرتروز به غیر از روغن های مایع و جامد، مصرف محصولات پاستوریزه به خصوص شیر و ماست است. جداکردن چربی از شیر کار بسیار اشتباهی است. شیر کم چرب مصرف نکنید، شیری که از طریق روش های شیمیایی یا پاستوریزه(استرلیزه) چربی آن جدا شده باشد آن را به عنوان آبی تلقی کنید نه تنها سودی نمی بخشد بلکه ضررهایی دارد که غیر قابل اغماض است.
در مورد مصرف گوشت هم توصیه و هم نکوهش شده است. پیداست که مانند همه امور تأکید بر میان روی و اعتدال است. توجه کنید از تأثیر مصرف مرغ آن هم با روش های غربی که مرغ را پرورش می دهند باعث ایجاد بیماری های متعدد می گردند. به گوشت ماهی خود را عادت ندهند و اگر ماهی میل کردند بعد از آن از رفتن به حمام خوداری کنند تا یک روز از آن بگذرد. پس ما نمی توانیم خوردن گوشت را بطور مطلق مردود بشماریم در تجربیات سالیان سال متوجه شدم که گوشت گوسفند می تواند در مقابله با سرطان همراه با دیگر نسخه ها پیروز میدان باشد. مصرف گوشت برای انسان با حفظ حدود لازم و ضروری است. مصرف تمام گوشت هایی که در دین ما حلال و پاکیزه شمرده شده است مانند گوشت گوسفند و شتر و حیوانات شکاری مانند آهو و پرندگان و غیرو برای بدن فوائدی دارند و در جای خود دارو نیز به حساب می آیند.
این نوشتار در رابطه با مزایای روغن حیوانی از سایت پارسی طب اخذ شده است.
هر فصلی در مناطق مختلف محصولات گوناگونی به عمل می آید. اکنون ما در سرزمین بومی خودمان و در مناطقی که از لحاظ آب و هوایی نسبت به سایر مناطق کشور معتدل تر می باشد میوه های فصل را معرفی می کنیم و می گوئیم که در این منطقه چه میوه هایی تأثیرات بیشتری در نگهداری بدن در علوم پیشگیری و درمان دارند. هر زمان که میوه ها به بازار می آیند مدت زمانی که در دسترس مردم می باشند به عنوان زمان حاکمیت آن محصول نام می بریم. پس در هر زمانی در هر منطقه ای برخی از میوه ها حاکم می باشند و در همان زمان بیشترین تأثیر را در سلامتی انسان بویژه کهنسالان دارند. بسیاری از میوه ها و داروهای گیاهی حاکم در هر فصلی در موسسه ما بررسی و شناسایی شده و سال هاست که در نسخه ها مورد آزمایش قرار گرفته است. آثار درمانی آن ضبط و تدوین شده و بازدهی آن بسیار قابل توجه بوده است.این تقسیم بندی ها را با درنظر گرفتن فصول در منطقه استان اصفهان و استان های همجوار ذکر می کنیم
در اینجا یکی از رشته های طب قدیمی را به نام شربت ها در طب سنتی و ایرانی مورد شناسایی قرار داده و آن را باتوجه به یافته های جدید به مردم عزیز کشورمان عرضه می کنیم تا برای پیشگیری از امراض و همینطور درمان بیماری ها نسخه های آن را بکار بندند
انگشت پیچ، مکیدنی، لیسیدنی، شکلات
|◄ 1 ►|