محل تبلیغات

درمان سرماخوردگی

تاریخ ثبت
شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱

هوالشافی

سرماخوردگی از بیماری های مشهور و مبتلا به بشر بوده است و در حقیقت بیماری است که بدن را آمادۀ جنگیدن و مبارزه با بیماری های خطرناک می کند. یک مانور دفاعی برای آماده نگاه داشتن سربازان مدافع بدن در زمان صلح است
برخورد با سرماخوردگی از دیدگاه طب ایرانی-اسلامی استفادۀ صحیح از آن است. مقابله با سرماخوردگی نباید در عرض آن باشد، بلکه باید در طول بیماری و همسو با آن حرکت نمود. راه درست آن است که سیستم دفاعی بدن را در مقابل آن تجهیز کنیم، هرگز نباید بطور مستقیم با دارو سرماخوردگی را از بین ببریم
سیستمهای درمانی پزشکی پایه که بر اساس حکمت و عقل عمل می کنند با تجویز روشهای ویژه ای با کمک داروهای طبیعی بدن را وادار به شناسایی و عکس العمل کرده و سرماخوردگی را از میان می برند. فایدۀ این راه آن است که اولاً سیستم تهاجمی سرماخوردگیها توسط سیستم دفاعی بدن شناسایی می شود، ثانیاً بهترین مانور جنگی دفاعی با صف آرائی سلولهای دفاعی در مقابل دشمن باعث ایجاد نشاط و سرحالی و رفع سستی و تنبلی می شود، ثالثاً بدن در مقابل بیماری های خطرناک تقویت می گردد و آمادگی لازم برای پیشگیری از بیماری ها بوجود می آید، رابعاً باعث جلوگیری از عوارض منفی داروهای شیمیائی در بخشهای مختلف بدن که زمینۀ بیماریهای دیگری را فراهم می سازند و جلوگیری از ضعف عمومی بدن توسط داروهای شیمیائی خواهند شد
بهمین دلیل مشاهده می کنیم از بدو تولد انسان، چنانچه به نوزادان و کودکانمان هنگام ابتلا به سرماخوردگی داروهای شیمیائی اعم از آنتی بیوتیکها و ضدحساسیتها و غیرو بدهیم ،بخصوص اگر داروهای شیمیائی بسرعت ویروسهای سرماخوردگی را از بین ببرند و عفونتهای حاصل را خشک کنند، بدترین نتیجه عاید بیمار می شود. به این ترتیب که چون دارو تقریباً به تنهایی وارد عمل شده و ویروسها را از بین برده، سیستم دفاعی بدن نمی تواند روش های تهاجمی دشمن را شناسایی کند؛ و تهاجم این ویروسها برای بیماران بظاهر شفا یافته مکرّراً تکرار می شود. نوزادان دائماً دچار سرماخوردگی می شوند و مکرّر روش های پر از اشتباه طب غربی تکرار می گردد و در نتیجه نسل انسان بتدریج ضعیف و ضعیف تر می گردد، که این کار توسط طب غربی در یک قرن اخیر انجام شده است

روش درمان سرماخوردگی بوسیله سیستم درمانی طب پایه ایرانی-اسلامی عبارتند از  
 
الف)صبح ناشتا:بارهنگ، تخم شربتی، قدومه، بالنگو، نیلوفر، بابونه، بادرنجبویه، عناب، گل سرخ، پرسیاوشان، زرشک آبی و تخم کرفس هر کدام 5گرم. داروها را مخلوط و با هاون برقی نیم کوب کنید. هر بار یک قاشق غذاخوری در 2لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند صاف کنید و با شکر قرمز یا شکر شیرین کرده و میل کنید
ب)ساعت 10صبح بارهنگ:یک قاشق غذاخوری بارهنگ را در یک استکان آب جوش مخلوط و با شکر شیرین کرده میل کنید
پ)نیم ساعت قبل از ناهار و شام:عرق مرزنجوش، اسطوخودوس، بنفشه، آویشن و کاکوتی از هرکدام یک شیشه مساوی تهیه کنید. عرقیات را با هم مخلوط و هر بار یک استکان میل کنید
ت)جوشاندنی روزی 3بار بعد از هرغذا:بارهنگ، قدومه، آویشن، گل ختمی، پنیرک، زوفا، تخم گشنیز و بنفشه. داروها را مساوی گرفته با هم مخلوط و با هاون برقی آسیاب نمایید، هر بار یک قاشق غذاخوری آن را با 2لیوان آب روی شعله ملایم بجوشانید تا یک لیوان بماند، صاف کنید و با کمی شکر یا شکر قرمز شیرین کرده میل کنید
ث)رژیم غذایی:ظهرها یک روز در میان سوپ گشنیز میل کنید که با مواد زیر پخته شده باشد: سبزی گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر، عدس، کمی برنج، یک حبه سیر، پیاز، ماهیچه گوسفند یا مرغ خانگی بدون چربی، کمی فلفل قرمز، نمک و زردچوبه
یک روز در میان از لیست غذاهای زیر میل کنید                              
 آش جو با لوبیا:جو پوست کنده که با لوبیا، یک حبه سیر،پیاز و نمک و فلفل قرمز هر شب روی شعله ملایم تا صبح پخته شود. هنگام مصرف کمی روغن زیتون با آبلیمو اضافه گردد
سوپ نخودفرنگی:سبزی نعناع، جعفری، گشنیز همراه با هویج رنده شده و پیاز و یک حبه سیر و کمی جو و عدس و در صورت تمایل ماهیچه گوسفند یا مرغ خانگی بدون چربی با آن پخته شود. چاشنی آن زردچوبه و نمک باشد
سیراب و شیردان و جگر سفید گوسفند:که چربی آن را گرفته ولی پرزهای آن را نگرفته باشید، با پیاز و زردچوبه و یک حبه سیر روی شعله ملایم پخته شود. هنگام مصرف کمی فلفل قرمز و آبلیمو به آن اضافه کنید
سوپ کلم گل:کلم گل، سبزی گشنیز و جعفری، هویج، ماهیچه گوسفند یا هر نوع پرنده دلخواه بدون چربی، یک حبه سیر با نمک و زردچوبه و پیازه پخته شود. هنگام مصرف کمی آبلیمو و فلفل قرمز اضافه کنید
کته گشنیز:برنج و سبزی گشنیز که کاملاً مغز پخت شده باشد، همراه با ماهیچه گوسفند یا مرغ بدون چربی که با نمک و پیاز و زردچوبه و یک حبه سیر آب پز شده باشد
سوپ بلال:دانه های بلال، عدس، جو، هویج، سبزی گشنیز، یک حبه سیر همراه با پیاز و نمک و زردچوبه روی شعله ملایم پخته شود
تذکر:یک و نیم ساعت بعد از هر غذا یک فنجان دمکرده آویشن و یا عرق آویشن رقیق شده با آب جوش میل کنید
پرهیز از:ماست، ترشی، آب یخ، بستنی، سرخکردنی، نوشابه، کله پاچه، خربزه و انگور. غذاهای پرچرب، روغن های مایع و جامدنباتی، سوسیس و کالباس، نوشابه، چیپس، پفک و بطور کلی اغذیه بسته بندی
ج)بخور محیطی:مقداری تخم گشنیز و آویشن و نعناع و امثال آن را با مقداری آب در اتاق آرام آرام بجوشانید تا محیط خانه را ضدعفونی نماید. اگر هر روز مقداری اسفند و پوست پیاز و کندر و امثال آن در خانه دود کنید بسیار مفید خواهد بود
چ)بخور مستقیم: گرم، تخم گشنیز200 نعناع   ، پونه هر کدام 50گرم نیم کوب و مخلوط کنید. هر شب یک استکان در ظرف آب بجوشانید و به مدت 10 دقیقه زیر چادر بخور دهید. سپس با آب ولرم شده بخور داخل بینی استنشاق کنید و پس از آن در هر سوراخ بینی یک قطره روغن بنفشه بادام بچکانید
ح)انگشت پیچ:آب سیب، آب هندوانه، آب به از هر کدام مساوی بگیرند و با هم مخلوط و به اندازه نصف وزن خودش شکر قرمز یا عسل خوب اگر در دسترس بود و یا قند. روی شعله ملایم بجوشانند تا کاملاً غلیظ گردد آنطور که پس از سرد شدن مانند شکلات سفت و سخت گردد، قبل از سرد شدن به تکه های شکلات تقسیم کنند و روزی 3 بار هر بار یک شکلات در دهان گذاشته و بمکند
خ)آب سیب، آب هندوانه، آب لیمو شیرین روزی 3 لیوان از مخلوط آب میوه ها میل کنید. این سه نوع آب میوه برای کنترل تب در سرماخوردگی و ضد التهاب است که در صورت تب بالا میزان آن را به نسبت میزان بالا بودن تب باید افزایش داد. آب میوه ها غیر بسته بندی و تازه تهیه شود
د)روزی 7 عدد انجیر خشک بصورت پخته میل کنید
ذ)روزی 7 الی 8بار با عرق آویشن غرغره کنید. غرغره آن از صبح که شروع شود تا شب به درمان کامل عفونت گلو می انجامد و بهترین روش برای درمان سرفه است.توضیح کامل در قسمت معرفی گیاهان دارویی ذکر شده است
شربت فواکه ضد سرماخوردگی
ضد عفونت های ریه و دستگاه تنفس است و بدن را در مقابل انواع ویروس های سرماخوردگی مقاوم می سازد
و جایگزین بسیار خوبی برای آنتی بیوتیک هایی است که متأسفانه برای علاج سرماخوردگی کودکان در کشور ما استفاده می شود. حساسیت های فصلی از قبیل عطسه و آبریزش های متوالی را ساکن می کند
عرقیات
آویشن، اسطوخودوس، نعناع، پونه، گل گاوزبان، مرزنجوش، مرزه یا کاکوتی از هر کدام یک شیشه
آب میوه ها
لیمو شیرین، آلو بخارا، سیب، زردک، گلابی، هندوانه، پرتقال شیرین از هر کدام 250 گرم
طرز تهیه
آب میوه ها و عرقیات را 10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید، سپس مقداری عسل و یا شکر و یا قند به اندازه ای که شیرین شود وارد کرده و 10 دقیقه دیگر بجوشانید در یخچال نگهداری کنید روزانه بین 1 تا 3 استکان میل کنید
 بازتاب آن در
خبرگزاری ایمنا:آنتی‌بیوتیک‌ها هیچ اثری در رفع سرماخوردگی ندارند
منبع مقاله
جزوات آموزشی موسسه پژوهشی طب سنتی پیک شفای اصفهان
نظــــرات
نام

ایمیل   (نمایش داده نخواهد شد)
نظر