محل تبلیغات

درمان کم خونی و پوکی استخوان

تاریخ ثبت
شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۱

هوالشافی

کم خونی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبولهای قرمز سالم، به تعداد کافی، برای حمل اکسیژن به بافتهای بدن وجود ندارد و موجب می‌شود که علائمی ایجاد شود. یکی از علل کم خونی غلبه بلغم و سودا و یکی از علائم آن سردی انگشتان دست و پا است.
پوکی استخوان یا استئوپورز طبق تعریف انجمن ملی بهداشت(هیات ایجاد اتفاق نظر برای پیشگیری از استئوپروز)، یک اختلال اسکلتی است که ویژگی بارز آن کاهش استحکام استخوان بوده و فرد را در معرض خطر شکستگی قرار می‌دهد.
در درمان کم خونی ها و پوکی استخوان در طب سنتی خصوصاً در درمان کم خونی از غذاهایی استفاده می کنیم که سریع تر تبدیل به بلغم و خون شود مانند: عرقیات و آب میوه ها
1.تخم شربتی و بالنگو به میزان مساوی مخلوط کرده هر روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری با نصف استکان گلاب و نصف استکان عرق بیدمشک و شکر مخلوط و میل کنید

2. همراه با صبحانه 36 تا 72 عدد مویز بدون هسته که از شب قبل خیس کرده اید میل کنید

3. هر شب 5 عدد انجیر خشک با 10 عدد آلوی بخارا در یک پیاله آب خیس کرده، 10صبح میل کنید

4. شیره انگور خالص تهیه کنید. روزی 3بار همراه با هر غذا هر بار چند قاشق غذاخوری در یک لیوان آب خنک رقیق کرده میل کنید. تذکر: در موقع سرماخوردگی شیره انگور را قطع کنید و بجای آن شکر قرمز مصرف کنید

5. شربت مویز: هر بار 50گرم گل گاوزبان همراه با یک کیلوگرم آب روی شعله ملایم بجوشانید تا نیمی از آن بخار شود و نیم کیلو بماند، صاف کنید و همراه با 500گرم مویز بدن هسته و 1کیلوگرم آب سیب،1کیلوگرم آب به و1کیلوگرم آب میوه فصل به دلخواه(تازه و غیربسته بندی) و یک چهارم قاشق چایخوری زعفران سائیده و مقدار دلخواه عسل یا شکر قرمز روی شعله ملایم 10 دقیقه بجوشانید. سپس در یخچال نگهدارید و روزی 3بار هر بار یک لیوان میل کنید. پس از اتمام دو مرتبه به همین نحو تهیه و مصرف شود

6. عصاره استخوان راسته گوسفند: هر هفته 5/1کیلو استخوان راسته را که از گوشت پاک شده با کمی نمک، پیاز و زردچوبه در دیگ زودپز و یا دیگ معمولی آنقدر بپذید تا استخوانها کاملاً نرم شده، سپس آب آن را با فشار دادن گرفته و تفاله را دور بریزید. با آب آن غذاهای مورد علاقه خود را تهیه و میل کنید. می توانید در غذا از سبزی گشنیز، شوید و اسفناج استفاده کنید. هفته ای 1الی2بار تهیه کرده و هر روز در سوپ و غذا از آن استفاده کنید و یا روزانه 3 استکان عصاره آن را میل کنید

7. پودر بیسموت گیاهی (60 گرم پودر شیرین بیان و زیره، رازیانه و انیسون شیرین هر کدام 10گرم): با آب به تازه خمیر شود و مقدار کمی عسل به آن اضافه کرده و به صورت قرص در آوره و خشک کنید. روزی 3 بار قبل از هر غذا 1 الی 2 عدد میل کنید

8. آهن تاب (شیر آهن تاب-آب آهن تاب)
دو سه تکه فلز آهن تهیه کنند، یک کاسه شیر طبیعی غیر پاستوریزه نیز آماده نمایند. آهن را در کوره داغ کنند تا آنگاه که سرخ شود، در کاسه شیر بیاندازند و بردارند و دوباره در کوره بگذارند و تکه آهن دوم و سوم را نیز به همین ترتیب در شیر بیاندازند تا شیر بی آن که روی شعله آتش باشد بجوش آید. بردارند و برای رفع کمبود آهن استفاده کنند. روزانه 3 بار هر بار یکی دو قاشق غذاخوری تا بیشتر آن را با تجویز پزشک بنوشند. اگر نخواستند این شیر را جدا مصرف کنند می‌توانند روزانه در هر نوبت غذا کمی از شیر را وارد غذا کنند. برای بهتر کردن مزه آن می‌توانند با شربت فواکه خونساز که شرح آن در زیر خواهد آمد مخلوط و یا در کنار مایع آهن تاب تناول کنند.
تهیه آب آهن تاب مانند شیر آهن تاب است. این دو دارو بعنوان داروی پایه در ترکیب‌های خونساز دیگر می‌توانند نقش داشته باشند.
9. پودر سبوس برنج
سبوس تازه برنج را پودر کنند. در هر غذا یک قاشق مرباخوری اضافه کنند. برای تهیه کته برنج یا هر غذای دیگر در ازاء هر نفر یک قاشق مرباخوری پودر سبوس اضافه کنند. مصرف پودر سبوس به این شکل برای همگان توصیه می‌شود.    
یبوست را با مواد فیبری کامل که در خود دارد بخوبی برطرف و مجموعه ویتامین‌های ب را در غذا وارد می‌کند. برای رفع کمبود آهن در کنار سایر خونسازها نقش بسزایی ایفا می‌کند.
10. شربت فواکه خونساز
عرقیات: بیدمشک، کاکوتی، بادرنجبویه، گل گاوزبان،گزنه، شاه اسپرم، ریحاناز هر کدام یک شیشه(600گرمی)
آبمیوه‌ها: انگور، به، آناناس، سیب، آبداخل نارگیل، انبه، لیموشیریناز هرکدام 250 گرم
طرز تهیه:عرقیات و آب میوه‌ها را با هم مخلوط و 10 دقیقه بجوشانند، سپس مقداری عسل یا شکر قرمز یا شکر یا نبات اضافه کنند و 10 دقیقه دیگر بجوشانند. نصف قاشق چایخوری زعفران ساییده اضافه کرده و 10 دقیقه دیگر نیز بجوشانند. بگذارند سرد شود و در جای کاملاً خنک نگهداری شود. صبح و ظهر و شب هر بار یک استکان آن را با یک قاشق غذایی آب آهن تاب ممزوج و میل کنند. بعضی از بیماران تمایل دارند ابتدا آب آهن تاب را میل کنند سپس روی آن شربت فواکه خونساز میل کنند. میزان مصرف آب آهن تاب به تناسب نیاز بیمار به خونسازی بیشتر می‌تواند افزایش یابد.  
11. انگشت پیچ خونساز
آب سیب، آب به، آب انگور یا انبه یا آناناس یا گلابی از هرکدام مساوی بگیرند. سپس با عسل یا شکر قرمز به میزان لازم مخلوط نمایند و روی شعله ملایم در ظروفی مانند پیرکس یا لعابی یا سنگی و بجوشانند تا رطوبت برود و جرم غلیظ شده باقی بماند. طوری که پس از سرد شدن مانند شکلات سفت شده باشد. قبل از سرد شدن به اندازه‌های دلخواه تکه تکه کنند و روزانه حداقل 3 بار در دهان گذاشته بمکند. افزایش دفعات مصرف تا هر مقدار که نیاز باشد مانعی ندارد.
12. مغز تازه گوسفند
هر 3 روز یک بار یک عدد مغز گوسفند را با پیاز و نمک و زردچوبه بپزند و میل کنند. شاید همراه آن سبزیجات و هویج و چیزهای دیگر که اشتهای خوردن را افزایش دهد مناسب باشد.

بازتاب آن در:
خبرگزاری ایمنا: شیره انگور بهترین علاج برای کم‌خونی است
روزنامه اصفهان زیبا: فرآورده های طبیعت؛ ارمغانی برای کم خونی
خبرگزاری ایمنا منتشر کرد: درمان سریع کم خونی با طب پایه


منبع مقاله
جزوات آموزشی موسسه پژوهشی طب سنتی پیک شفای اصفهان-چاپ شده در روزنامه اصفهان زیبا، پنجشنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۱
آلبوم تصاویر
نظــــرات
نام

ایمیل   (نمایش داده نخواهد شد)
نظر

مهسا - سه شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۳ - ساعت ۱۹:۳۳

سلام بنده ساکن اصفحان نیستم و امکان مراجعه حضوری ندارم امکان داره ازطریق تماس با مرکز از وجود داشتن یا نداشتن راه درمانی برای بیماری ام مطلع بشم واون زمان در صورت لزوم به مرکز مراجعه کنم؟ ممنون

مدیریت سایت - سه شنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۳ - ساعت ۱۹:۵۱

سلام
بصورتی تلفنی می توانید مشاوره کنید. شماره تماس 33364992-031
با آرزوی سلامتی

مهناز - سه شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۴ - ساعت ۲۲:۲۸

خیلی خوب بود