محل تبلیغات

توصیه هایی برای افزایش شیر مادران شیرده

تاریخ ثبت
دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۲

هوالشافی

شیر و چگونگی آن(نقل از قانون بوعلی)
افزایش و زیاد شدن شیر در پستان حاکی از خون خوب و پسندیده است و اگر دیدید که شیر پستان اندک و کمتر از اندازه طبیعی است بدانید که سببش کمی خون پسندیده است. یا این که خون خوبی‌اش کم شده و بسوی ناپسندی گراییده است که در این حال اگر چه خون زیاد است اما برای تولید شیر پستان آمادگی ندارد. در این حالت کمی شیر به عوامل دیگری در بدن مربوط می‌شود که باید شناسایی و درمان گردد. مثلاً کمی خون در اثر زیادی خون قاعدگی یا در اثر کم غذایی باشد که هر کدام به تناسب علت بررسی و درمان می‌شود. اما اگر کمی شیر در خود پستان است و خون زیاد هم در بدن وجود دارد و یا از هر دو است داروهای شیر افزا کمی شیر را در پستان برطرف می‌کند.
بنابراین به هر نسبت که خون سالم باشد شیر نیز سالم است. هر نوع خلط و آلودگی که در خون ایجاد شود بر کیفیت شیر اثر می‌گذارد.
چگونگی شناخت اخلط و مزاج های چهارگانه از شیر پستان:
v     اگر شیر به رنگ زرد تمایل دارد و کمی آبکی و تند مزه است نشان از نفوذ خلط صفرای خون در شیر است.
v     شیر پرمایه، غلیظ و اندک نیرومند ماده خلط سوداوی در خود دارد.
v     شیر بیش از حالت عادی سفید رنگ، با مزه و بوی مایل به ترش نشانه خلط بلغم است.
v     اگر شیر بسیار کم و به صورت رشته‌های نخ مانند بیرون می‌آید نشان دهنده کثیفی خون و خشکی مزاج است.
 

تصفیه و پاکسازی مادر برای تصفیه شیر او

کسی که معده‌اش ضعیف است یا از صفرا و گرمی شدید آن دچار ناراحتی و ضعف است که در این صورت صبح‌ها 3 قاشق غذاخوری خاکشیر با سکنجبین شربت کرده می‌خورد و بعدازظهرها جوشانده مسهل‌عام
یا از سردی ضعیف شده است که دو نوع است: بلغم بر آن چیره شده و یا بر اثر سودا ضعیف شده است
برای بلغم زدایی صبح‌ها خاکشیر با آبجوش و ظهرها پودر بیسموت و عصرها مسهل‌عام همراه با چند داروی ضد بلغم  را در برنامه دارویی قرار می‌دهیم
برای دفع سودا منضج مخصوص سودا و ظهرها پودر گیاهی بیسموت و عصرها مسهل همراه با چند داروی ضد سودا را در برنامه دارویی قرار می‌دهیم
ظرف 15 روز بهتر می‌شود و اگر بیماری شدید است این کار را تا 2 یا 3 ماه براساس ضرورت ادامه می‌دهیم. و برای تقویت جهاز هاضمه‌اش 1) پوره بادام همراه با عسلاب 2) انگشت‌پیچ آب به 3) قرص بیسموت گیاهی را در برنامه دارویی قرار می‌دهیم


 پس از پاکسازی از داروهای زیر هر کدام که در دسترس بود برای ازدیاد شیر و ارتقاء کیفیت آن مورد استفاده قرار دهند.
آش گشنیز، آش نخود، آش جو و آشی که با جو و نخود پخته شده، نخود آب که ناشتا میل کنند، چغندر و آب آن، مغز گوسفند، گوشت گوسفند و بزغاله، پستان بز و گوسفند، گوشت مرغ و خروس خانگی، شیر گاو یا بز، انواع ماهی خصوصاً ماهی شمال، ذرت آب پز که همراه با گرمک و طالبی و خربزه خورده شود. میزان گرمی و سردی غذای زن شیرده را با توجه به سردی و گرمی او در آن حال تعیین کنید. مثلاً اگر گرمی بر او غلبه کرده غذاهای خنک و اگر سردی غلبه کرده غذاهای گرم مصرف کند.

اگر شیر کم باشد
داروهای شیر افزا خیلی زیاد و متنوع هستند! آن چه که در انسان تولید منی می‌کند در اکثر شیر دهندگان شیر را افزایش می‌دهد. چیزهای که موجب افزایش آب پشت و در نتیجه افزایش شیر می‌شوند به این ترتیب است:
 قدومه(تودری) و داروهای و معاجینی که از تودردیتهیه شود، تخم خشخاش، آب جوبا گلاب قند، تخم خیار چنبرخوردنی، هویجو تخم هویج، ترتیزک آبی، رازیانه، شوید، تخمو برگو ریشه کاسنی، تخم کرفس،کاکل ذرت، پنیرک، زیره سیاهو سبز، جعفریو تخم جعفری، تخم تره، تخم پیاز، تخم پیازچه، تخم بالنگو، تخم خشخاش، کنجد، سیاه دانهو امثال آن از شیرافزاهای شناخته شده‌اند.

داروهای دیگر شیرافزا
نظیر گل گاوزبان، پنیرک، اسطوخودوس، ترب در انواع آن، شلغم و تخم شلغم و سبزی های کوهی مانند والک و شنگ و غازیاقی و امثال آن خوب هستند.
داروهایی که برای باز شدن پریود مصرف می شود شیر را افزایش می دهند. منتهی بعضی از این داروها ممکن است بدمزه باشند مثل سداب و یا کاکنج که به خاطر تلخی حذف می کنیم. بلال که سبک و تازه به قول معروف شیر بلال باشد و روی زغال کباب شود شیر مادر را به خوبی افزایش می دهد


 

منبع مقاله
جزوات آموزشی موسسه پژوهشی طب سنتی پیک شفای اصفهان
نظــــرات
نام

ایمیل   (نمایش داده نخواهد شد)
نظر

یه مادر شیرده - چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ - ساعت ۱۶:۳۶

عالی بود ممنونم