محل تبلیغات

میوه های فصول سال

تاریخ ثبت
سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۱

میوه های حاکم درفصل پائیز
انجیر، ازگیل، زالزالک، ذغال اخته

این میوه ها در انتهای تابستان و ابتدای پاییز بیشتر از زمان های دیگر وجود دارند. امتیاز غذایی آن ها این میوه ها را تا درجه معاونت میوه حاکم و یا کمی پایین تر قرار می دهد. ترکیب این میوه ها و مصرف آن ها در کنار سایر میوه ها علومی است که در علم تغذیه طب ایرانی- اسلامی وجود دارد مصرف این میوه ها با توجه به مزاج شخص در نظر گرفته می شود. از این میوه ها می توان برای نظیم میزان سردی و گرمی بدن استفاده نمود به این ترتیب که در کنار میوه حاکم مزاج را از انحراف بسوی سردی و گرمی غیر طبیعی حفظ می کند. پس از انگور حکومت بدست انار سپرده خواهد گردید . در حالی که معاونت میوه هایی مانند خربزه و انگور همچنان ادامه دارد. میوه های دیگر در درجات بعدی در کنار میوه های حاکم اثرات شگفت انگیز میوه های حاکم را به آخرین حد ممکن تقویت می کنند

حکومت انار
این میوه دارای خواص شگفت انگیزی است که قابل وصف نیست. سراسر پائیز زیر سلطه این میوه بهشتی است که با معاونت انگور به جنگ همه ناتندرستی ها می رود. سرطان ها دشمنی با قدرت و صلابت انگور نخواهند یافت. انار تمامی اعضای بدن را تحت تأثیر خود قرار می دهد. اگر مقدار مصرف آن بی وقفه هر روز انجام گردد خون را تا هضم چهارم تصفیه می کند و دستگاه های رئیسه و بعد از آن تمامی اندام ها و عروق و مفاصل و پوست و غیرو را به شکل شگفت آوری سرزنده و جوان می کند. به این ترتیب راه را برای جذب داروهای موثر و شفابخش علیه تمامی سرطان ها باز می کند. انار را به صورت عادی با هسته و پیه های داخل آن مصرف می کنند، می توانند آب انار را به میزان زیاد حداقل از 3 لیوان در روز و در صورت توان و تمایل شخص تا چندین لیوان در روز مصرف کنند. این دو میوه بهشتی از درختی می رویند که تمامی اجزای آن درخت خاصیت دارویی دارند. برگ انگور، شاخک های انگور، پوست تنه وشاخه های آن و پوست و ریشه آن و هسته های میوه آن بصورت میوه های تناولی، جوشاندنی، نطول، مرهم، ضماد، حقنه و همراه با نسخه های گیاهی بکار می رود. انار نیز به همین ترتیب تمام اجزای گیاهی اش بکار می رود


میوه های حاکم در فصل بهار
فصل بهار با حاکمیت چند میوه آغاز می گردد. اواخر اسفند روی چرخ ارابه های دستی دسفروشان گوجه درختی سبز همراه با چاغاله بادام مشاهده می گردد. حاکمیت میوه ها با گوجه سبز درختی است که در کنار آن میوه های زیر دست در معرض عموم قرار می گیرد به خواص این میوه و میوه همراه توجه کنید

حکومت گوجه سبز
طبع آن سرد در اول و تر در دوم است. در حالت های مختلف سردی و تری آن کم و زیاد می شود. کال و نارس آن اندک قوت قابضه دارد. رسیده آن ملین قوی است. برودت ترش آن زیادتر از شیرین آن است. نارس آن سرد در وسط دوم و تر در آخر آن  می باشد. برگ آن سرد در اول و خشک با قوت قابضه است. قلیل الغذا و ملین و مزلق خصوصاً! تازه آن بسبب لزوجت و رطوبتی که دارد و چون قبل از طعام بخورند صداع (سردرد) حار و تب های صفراوی را از بین می برد. گرمای شدید صفرا را کم می کند و قی (استفراغ) صفرا و تشنگی و حرارت دل و حدت و التهاب آن و خارش بدن را علاج می نماید. صفرای رقیق را بسرعت از معده پاک می کند، بنابراین دافع بالا آوردن زرد آب می باشد. اخلاط مضر را در معده و امعاء و کبد از هم گسسته و پاره پاره می نماید. آلوی کوهی که رنگ برخی قرمز و ترش است بصورت پخته در قدیم مورد توجه اطباء بوده است. آشامیدن جوشانده برگ آن هر نوع انگل و بدنبال آن هر نوع آلودگی را از امعاء می زداید. در مبرودین پختن با عسل با مصطکی و کندر و امثال آن از داروهای گیاهی اصلاح کننده سردی آن است. پختن با شیره انگور یا شکر قرمز و نبات مصلح است از برای سردی و ترشی آن
این میوه در فصل بهار در مناطق مختلف مدت زیادی حکومت خود را بر سایر میوه ها حفظ می کند. اگر پزشکان معتقد به طب بومی کشورمان از خواص آن آگاهی داشته باشند اثرات معجزه آسای آن در علاج سرطان های دستگاه گوارش و سرطان خون و مغز استخوان و سرطان امعاء مشاهده خواهند کرد. خونسازی آن برای بیماران مبتلا به سرطان خون و افت پلاکت و گلبول های قرمز و سفید شگفت آور است. این میوه  با روش های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. ما با کمک این میوه همسو با میوه هایی مانند انار و انگور به رمز درمان برخی از سرطان ها در کنار داروی گیاهی و نسخه های شفا بخش طب اسلامی -ایرانی دست یافتیم و پرونده های بسیاری را برای بیماران سرطانی بستیم چرا که علاج کامل واقع گردید. مصرف آن برای طول عمر از فنون پیشگیری در کهنسالان از علماء و عوام می باشد به این ترتیب

بصورت پخته روزانه 3 لیوان

هر روز سه بار و هر بار مقداری از آلوی زرد درشت را در ظرفی غیر آلومینیوم و تفلون با مقداری آب می جوشانیم تا نرم شود. روی آبکش قرار دارد و کف آبکش می فشاریم تا پوست و هسته آن بماند و لرد آن به درون ظرف زیرین سرازیر گردد. این کار مانند درست کردن لواشک می باشد با این تفاوت که پس از گذاشتن گوشت پخته آن در ظرف زیرین دیگر ادامه نداده و صبح و ظهر و شب حداقل 3 لیوان از آن تناول می شود. برای کنترل سردی و ترشی آن به دلخواه مقداری شیره انگور یا عسل یا شکر قرمز و اگر نبود نبات را در آن اضافه کرده می جوشانیم
مقدار 3 لیوان حداقل میزان مصرف در یک روز است و جایز است که بیمار در صورت علاقه بیشتر از 3 لیوان در روز مصرف کند. خون حاصل از مصرف این لرد پخته دشمن شماره یک سرطان در بدن می شود. در برنامه پیشگیری از امراض سرطانی و علاج آن تولید خون صالح الکیموس از اهمیت خاصی برخوردار است
چرا که سرطان در مقابله با خون تمیز و جوان که تازه تولید شده باشد عاجز است و هر پزشکی موفق به تولید خون تمیز در بیمار مبتلا به سرطان شود برگ برنده را برای بیمار خود بدست آورده است. باید متذکر شویم که آلوی پخته و صاف شده را لازم است همان روز مصرف کنیم و روز دیگر آلوهای تازه را آماده نمائیم. اگر در هر نوبت بتوانیم آلوهای تازه مورد استفاده قرار دهیم بهتر است تا آن که هر 3 لیوان را یک جا تهیه کنیم . تأثیر این لرد آلوهای پخته نشاط و سرزندگی عجیبی را برای آنان به ارمغان آورده بطوری که در عرض 3 روز برخی از آنان هیچ تمایلی به مصرف غذاهای دیگر نداشته اند و روزانه چندین لیوان آلوی پخته شده آنان را بخوبی و بدون ضعف سرپا و سرحال نگه داشته است

بصورت خام روزانه تا یک کیلو
مصرف خام آلوها در طول روز تا میزان یک کیلو مناسب است و بیمار باید سعی کند هر روز در برنامه غذایی خود مصرف آلوی زرد  و در کنار آن آلوی های قرمز و سفید را قرار دهد

معاونت حاکم میوه ها در این فصل چاغاله بادام و گیلاس و آلبالو است
مصرف چاغاله بادام بصورت خورش هم در برنامه غذایی دانشمندان هفته ای 3 بار مناسب است. روزانه به تعداد 7 تا 14 عدد چاغاله بادام ریز بصورت خام توصیه می شود. تا زمانی که ریز آن موجود است این برنامه غذایی ادامه دارد. چاغاله های درشت بصورت خام توصیه نمی شود

در میوه های زمینی از قبیل ریزوم های ریشه ریواس حکومت دارد که در کنار آن سبزی های کوهی مانند کنگر در معاونت ریواس واقع شده اند. بنابراین هفته ای 2 تا 3 بار خورش ریواس بصورت پخته و آب خام ریواس بصورت خام 3 استکان که صبح و ظهر و شب هر بار یک استکان تناول می شود

در کنار تمامی غذاها از سبزی های کوهی مانند شنگ، سیر کوهی، موسیر، تره کوهی، ترخون کوهی، غازیاغی و گزنه و امثال آن بصورت پخته و خام استفاده می شود

حکومت سیب درختی
این میوه در شکل های مختلف مانندسیب گلاب، سیب قندک، سیب لبنانی و در رنگ های مختلف سرخ و سبز و زرد و سفید و غیرو در بهار همراه با اواسط فراوانی گوجه سبز حکومت را کم کم از آن خود می کند که باید استفاده لازم را از آن برد. سیب مفرح قلب و مقوی قوای ذهنی و تکمیل کننده قدرت و قوت عضلات و تقویت کننده اعضای رئیسه است. تشریح خواص آن به علت داشتن مواد بسیار مفید برای بدن انسان در این مقوله امکان پذیر نیست . رژیم های غذایی سیب مانند انگور در سه نوع می تواند برای طول عمر انسان معجزه آسا باشد. شاید در میوه ها از لحاظ تقویت سیستم های عصبی در بدن میوه ای مهمتر از سیب وجود نداشته باشد

رژیم کامل سیب درختی
از 7 تا 15 روز هیچ غذایی مصرف نشود. سیب درختی باید از پوست پاک شود و تنها گوشت آن بصورت رنده شده مصرف می شود. البته مصرف آن مانند رژیم انگور از چند کیلو تجاوز نمی کند
روش دوم حذف دو وعده غذایی و در هر 24 ساعت تنها به یک وعده غذای ساده مانند نان خشک با کمی پنیر و سبزی خوردن، نان خشک با مقداری میوه فصل، کته گشنیز یا کته شوید، کمی گوشت بدون چربی آب پز، سوپ گشنیز و سوپ های فصل اکتفا شود
روش سوم حذف یک وعده غذایی و مصرف زیاد سیب بدون پوست رنده شده است. نباید از 3 کیلو سیب رنده شده کمتر مصرف شود

گلابی در معاونت سیب
این میوه مفرح قوی قلب و مغز است و خواص نشاط آوری آن بیشتر مورد توجه می باشد. مخلوط پوره گلابی با سیب در رژیم سیب می تواند به تأثیرات تفریح آن بر قلب و مغز بیافزاید. دوران حضور این میوه کوتاه است. یکی از علت های آن فساد پذیری است. این میوه زود می رسد و باید زودتر مصرف شود

میوه های حاکم در فصل تابستان

حکومت طالبی و گرمک
این میوه های شفا بخش در اواخر بهار و اوایل تابستان وارد بازار شده و دستگاه ادراری کلیه و مثانه و مجاری ادرای و پروستات را پاک می کند. این محصول جالیزی سرشار از مواد معدنی و شوینده دستگاه های تصفیه کننده خون می باشد. ناراحتی های کلیه را با نرم کردن مجاری ادراری و شستشوی آن ها برطرف می کند اورام بدن را می خواباند. در ازدیاد شیر مادران داروی غذایی قوی به حساب می آید. در سنین کهنسالی هنگامی که در فصل مربوطه این میوه حکومت میوه ها را بدست می گیرد، کهنسالان و عوام باید از آن بهره ها برند


بصورت خام روزانه حداقل 3 لیوان آن را بصورت فالوده مصرف کنند. اگر افراد بخواهند در راستای کارشان از آن بهره بیشتری ببرند لازم است بصورت رژیمی هر روز مقادیر زیادتری از 3 تا 12 لیوان میل کنند و به مدت چند روز غذاهای دیگر را مصرف نکنند. مصرف تا 12 لیوان می تواند اثرات مطلوبی بر دستگاه های بدن بویژه دستگاه های جنسی و مجاری ادرار بگذارد. چنانچه مصرف گرمک و طالبی بصورت رژیمی از صبح تا شب مصرف شود. بخش های مهمی از اعضای رئیسه و معاون رئیسه و خادمه پاکسازی می شوند و نشاط و سرحالی را موجب می شوند. تأثیر بیشتر آن را اگر بخواهند در روزهای ی که رژیم آن را اجرا می کنند 2 تا 3 بار در روز هر بار 3 قاشق غذاخوری خاکشیر تمیز شده را با 1/5 لیوان آب خنک که با شربت سکنجبین شیرین شده است مخلوط و میل کنند و میزان ازدیاد ترشح ادرار را ملاحظه نمایند

 بصورت پخته آن روزانه به میزان 3 لیوان تا 6 لیوان می تواند کلیه های سرد و خشک را سرحال بیاورد و اندام های رئیسه و غیر رئیسه را تقویت نمایند. طبع را لینت داده و کیست های کلیه و مجاری ادرار و پروستات را از بین ببرند، بویژه که همراه با خاکشیری که در اثر جوشاندن تلخ شده و به همین دلیل با نبات جوشانده شده باشد تمامی عوارض کلیه ها و دفع پروتئین اوری را متوقف می کند. خونریزی در اثر سنگ را قطع کرده و هر نوع بواسیر خونی و غیر آن و شقاق مقعد را درمان می کند

حکومت زردآلو
دوران حکومت این میوه و فراوانی آن کوتاه است اما در همان مدت کم لازم است کهنسالان و عموم  از آن بهره های لازم را ببرند. زردآلو خونسازی بسیار قوی و خون حاصل از آن برای کهنسالان بسیار لازم و ضروری است. برای این منظور زرد آلو باید خوب رسیده و شیرین شده باشد.طرز مصرف آن بصورت پخته و خام در روز حداقل 3 تا 9 لیوان برای کهنسالان و حذف یکی از وعده های غذایی مصرف زردآلو به جای آن وعده بسیار مناسب است. زمان مصرف می تواند 15 روز بدون وقفه باشد و یا 2 بار و هر بار 7 روز رژیم زردآلو اعمال گردد. بین دو نوبت 7 روزه بهتر است 7 روز فاصله در نظر گرفته شود

حکومت انگور
پس از زردآلو انگور حاکم می شود. انگور پس از انار سرآمد میوه های بهشتی بشمار می رود. رژیم انگور برای کهنسالان و عوام به چند صورت امکان پذیر است

اجرای رژیم غذایی با حذف کامل غذا در شبانه روز
هیچ غذایی غیر از انگور مصرف نشود، بشرط آن که مقدار مصرف انگور بسیار باشد و هیچ گاه شکم خالی از انگور نباشد. این رژیم سرطان های نهفته را از بین می برد و در فنون پیشگیری از بیماری ها بدون نقص و کامل است. تعداد روزهایی که مبادرت به انجام آن می شود بستگی به توان اشخاص دارد؛ از 3 روز در نظر بگیرید تا 15 روز! هیچ غذای دیگری نباید میل شود بویژه گوشت که ناسازگاری شدیدی با این رژیم دارد

 اجرای رژیم انگور با حذف 2 وعده غذایی
تنها یک وعده غذا آن هم ساده و عاری از گوشت و چربی باشد. نان خشک با کمی پنیر و یا کته شوید با کشمش پخته شده و یا طبخ سوپ گشنیز یا سوپ فصل که تعدادی از سبزی های جالیزی مانند کدو و کلم و هویج و غیرو در آن طبخ شده باشد؛ یک وعده غذایی آن هم به مقدار کم مصرف می شود. شرایط ناسازگارها را نیز باید در نظر گرفت. بعنوان مثال همراه با رژیم انگور نمی توان گوشت مصرف نمود. اگر برگ ترب یا ماست و دوغ و تخم مرغ در یک وعده غذایی مصرف شود، ناسازگاری به هم می رساند. اگر این مواد با گوشت مرغ همزمان مصرف شود باز هم ناسازگاری بوجود می آورند. بطور کلی باید به ناسازگارها هنگام انجام رژیم انگور بیشتر از زمان های دیگر توجه مبذول داشت

 رژیم انگور با حذف یک وعده غذایی
صبح ها تا هنگام ظهر به مقدار زیادی انگور میل شود. مقدار مصرف از یک  تا 3 کیلو مناسب است و یا این که آن قدر انگور خورده شود که موجب لینت زیاد در قضای حاجت گردد. برخی از افراد تا چندین کیلو انگور در روز مصرف کرده و نه تنها توان انجام رژیم غذایی انگور را داشتند بلکه با ذوب شدن چربی های شکم و اطراف آن دارای اندام مناسبی نیز می شدند. به این خاطر رژیم غذایی را نمی توان یافت که هم لاغر کند و هم تناسب اندام بیاورد و همینطور هر گونه ناهنجاری نهفته در بدن را از بین ببرد و همه اعضای بدن را جوان کند. اگر سرطان هایی بصورت نهفته در حال شکل گرفتن در بدن باشند با رژیم انگور از میان خواهد رفت

هندوانه و خربزه در معاونت انگور و انار
در اواخر تابستان و در اوایل پائیز تأثیر این میوه ها اهمیت آن ها را در سطح معاونت بالا می برد
این میوه های مرطوبی هستند که اعضای داخلی بدن را می شویند و اضافات خلطی را بخصوص در هضم سوم و چهارم می زدایند. مجاری ادراری و تناسلی و پروستات را می شویند و محیط زندگی سلول های بدن را از دسترسی آفات مصون نگه می دارند

میوه های حاکم در فصل زمستان
حکومت مرکبات

 مرکبات از اواسط پائیز به رقابت با معاونت انار که همانا انگور می باشد پرداخته تا آن که در اواخر پائیز پست معاونت انار را از آن خود می کند و در مدت کوتاهی حکومت انار را نیز تصاحب نموده و حکومت خود را تحکیم و تثبیت  می نماید. انواع مرکبات در شکل ها و خواص گوناگون در اختیار مردم قرار می گیرد. پرتقال، نارنگی، گریپ فوروت، لیمو شیرین، نارنج، دارابی، ترنج(بالنگ، اترج) از اقسام مرکبات با خواص مشابه و متفاوت می باشند. این میوه  ها بصورت انفرادی و مرکب با داروهای دیگر و به اشکال مختلف مانند حالاتی که برای انار و انگور ذکر شد کاربرد دارند
انبه
این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی و معدنی مورد نیاز بدن است. تنوع مواد آن به حدی است. که می تواند خواص چند میوه را در خود داشته باشد برای سالمندان بسیار مفید است بویژه باید توجه داشت که همراه با مصرف زیاد آن در روز لازم است از داروی جوشانده مسهل بخصوص مسهل عام استفاده شود تا ماده سوداوی آن در بدن افزایش نیابد. در این صورت است که می توانیم ادعا کنیم قوی تر از انبه در کهنسالی وجود ندارد
خرما
میوه ای است که مواد تقویت کننده آن در استحکام بنیان های اعضا بی نظیر است این میوه از درختی به عمل می آید که تمامی قسمت های آن مورد استفاده دارویی و غذایی قرار می گیرد. در شرایط سخت و دشوار کویرهای تفتیده از گرمای آفتاب چه درختی برای ساکنین آن منطقه می تواند دوام و قوام داشته باشد! همچنین میوه آن مانند انگور در چندین حالت مورد استفاده می باشد. در شرایط آب و هوایی قدیم خرما و هسته آن در ماه های بعد هم قابل نگهداری بوده است. خرمای خشک شده در سال های بعد هم می توانست سالم بماند. همان قوامی که خرما در وجودش خلق شده است در بدن انسان طول عمر ایجاد می کند. تنها تفاوتش با اکثر میوه ها در آن است که هر کسی نمی تواند به مقدار زیاد و در زمانی طولانی خرما مصرف نماید. حرارت خرما و شیرینی آن معده را وادار به امتناع می کند. بنابراین با یک برنامه ریزی صحیح بطور مرتب روزانه از یک عدد تا 7 عدد خرما باید در برنامه غذایی قرار گیرد. خرما در تنظیم فکر و حافظه نقش بسزایی دارد


منبع مقاله
کتاب فن پیشگیری و راز طول عمر، سید محمد موسوی
نظــــرات
نام

ایمیل   (نمایش داده نخواهد شد)
نظر